Köpvillkor & Fraktvillkor

ALLMÄNT
Vi reserverar oss för eventuella fel i artikelinformationen och förbehåller oss rätten till prisändringar utan föregående avisering. Genomförd beställning innebär att du godkänner våra köpevillkor och samtycker till namn, telefon, adress & e-post registreras och lagras i vårt kundregister. 

Priser
Batteribolaget redovisar priser inklusive 25 % moms.
Skulle priset ändras på grund av valutaförändringar eller ändrade råvarupriser meddelar vi naturligtvis detta i förhand och du som kund får då avstå din beställning.

Frakt
Fraktfritt för privatpersoner på ordrar över 750:- som hämtas på något av våra utlämningsställen.
Ordrar som skickas till DHLs utlämmningställen eller direkt hem till privatperson tillkommer frakt.
För företag enligt avtal mellan kund och Batteribolaget.

Beställning
För att göra en beställning hos oss måste våra kunder fyllt 18 år eller ha målsmans godkännande. För beställning utanför Sverige ta kontakt med support@batteribolaget.nu.   
Efter erlagd beställning kommer kunden att erhålla ett e-postmeddelande att beställningen är mottagen. Observera att orderbekräftelsen inte garanterar att varan finns i lager för omgående leverans. Om så skulle vara fallet kommer ni att erhålla ett nytt mejl från Batteribolaget så snart som möjligt med aktuell leveranstid.

Lagersaldon
Lagersaldon är synkade i realtid från vårt affärssystem. Vi reserverar oss för lagerdifferenser.

Transportskador
Om du vid mottagandet märker att det är finns en skada på paketet, skall du omedelbart meddela detta både till Batteribolaget och respektive fraktbolag för besiktning av paketet. 
OBS! Transportskador skall anmälas inom 5 dagar. Maila till support@batteribolaget.nu 

Garantier
Garantin gäller i Sverige. Samtliga produkter kan användas i Sverige.
Alla produkter som kräver det levereras med manual.

Produktgarantin täcker endast ursprungliga fabrikationsfel, d.v.s. fel som fanns vid leverans. Produktgarantin gäller inte fel som uppstår vid eller efter egen förändring av varans funktion och utseende, såsom ombyggnation, uppgradering eller annan konfigurering av varan.

Batteribolaget säljer med ett års garanti om inte annat anges i artikelbeskrivningen.
Garanti gällande startbatterier samt förbrukningsbatterier är 2år mot cellkortslutning.
Garanti för batterier som används i yrkesmässigt bruk 6 månader mot cellkortslutning.

Säsongsbatteri och andra batteri som står längre tider utan att man underhållsladdar sulfaterar och bildar korrosion inuti batteriet vilket kännetecknas av att batteriet känns orkeslöst och inte tar laddning. Detta räknas som handhavandefel och omfattas inte av garanti.

I övrigt tillämpas för privatpersoner gällande konsumentköplag.

Din kvittens/orderbekräftelse/faktura gäller som garantibevis.  

Returer
Öppet köp gäller i 10 dagar från leveransdag, innan retur sker måste detta meddelas Batteribolaget annars godkänns inte returen. Produkt skall returneras oanvänd i obruten originalförpackning. Eventuella fraktkostnader återbetalas ej vid öppet köp. EV hanteringskostnad kan tillkomma.

Om ni har fått fel vara levererad eller av annan orsak önskar returnera en vara till Batteribolaget var vänlig kontakta oss via support@batteribolaget.nu för vidare information

Övrigt
Vi reserverar oss för ev. slutförsäljning.

För outlösta paket kommer vi att fakturera kunden 300 kr för att täcka returfrakten tillbaka till oss.

Vi reserverar oss för bild- och text fel samt slutförsäljningar. Vi försöker att erbjuda så många produkter som möjligt i vår butik och utbudet kommer att utökas och kompletteras efter hand.
Finner du inte det du söker kontakta oss så försöker vi hitta en lösning.  Färgavvikelser på produkter kan förekomma p.g.a. att återgivningen kan variera på olika bildskärmar.  

Vi polisanmäler alla falska beställningar och bedrägeriförsök.