• Långvarighet i branschen - sedan 1961
  • Snabb leverans
  • Kända varumärken
Fraktfritt till butik:

SUNBEAMsystem SMART Litium 12v 100Ah

SUNBEAMsystem SMART Litium 12v 100Ah

18 900 kr
Artnr: SmartLi100

I webblager: 5 - 10 dagars leveranstid

Fraktfritt till butik:

Antal:

ELLER
Beskrivning

Detaljer

SUNBEAMsystem SMART L I T H I U M är den senaste generationen litiumbatteri med alla funktioner inbyggda. Användaren slipper alla bekymmer man hittar hos äldre bly och litiumbatterier. Vårt högteknologiska batteri är enkelt att installera, användarvänligt, högeffektivt och säkert.

SUNBEAMsystem SMART L I T H I U M skiljer sig från andra litiumbatterier då det möjliggör en enkel uppgradering från gamla förbrukningsbatterier utan krav på att bygga om eller ersätta delar av elsystemet. Varken generator/alternator eller laddare behöver bytas. Laddare ställs på inställning utan “equalize”. Man kan till och med behålla blybatterier i samma elsystem för t.ex. startmotor eller bogpropeller.

Flera SMART L I T H I U M kan som brukligt kopplas i parallell för att bygga upp en batteribank med önskad utökad kapacitet.

För litiumbatterier krävs någon form av övervakning då spänning inte ger någon ledtråd om laddningsstatus. Spänningen stannar på över 13 volt större delen av tiden innan batteriet är tomt. Utan övervakning är det svårt att veta hur mycket laddning som återstår. SMART L I T H I U M Smartphone APP ger en utökad kontroll på laddningsstatus och omgivningsdata. All information är lättillgänglig för dig som användare. Information om batteriernas hälsa är även en fördel för andrahandsvärdet.

Säkrare än andra typer av batterier

Basen i den höga säkerheten är valet av LiFePO4 som ger ett helt säkert batteri. LiFePO4 har helt andra egenskaper än t.ex. litium-jon som används i mobiltelefoner. Nästa nivå av fysiskt skydd får vi genom att varje batteri är uppbyggt av 128 celler där varje individuell cell har en säkerhetsventil som öppnas innan eventuell katastrofläge nås.

Dessa grundläggande skydd gör att vi kan certifiera batteriet som helt säkert enligt UN38.3. Vilket garanterar att batteriet är säkert för flygtransport. Batteriet är säkert vid penetrering eller krossande av celler. Vidare klarar den extrema situationer som eld, tryckvariationer, kraftiga vibrationer, kollision, kortslutning och överladdning utan att vara en fara.

Utöver ovan fysiska säkerhet har vi även ett inbyggt smart och helautomatisk kontrollsystem som skyddar och vårdar batteriet. Tack vare alla dessa säkerhetsnivåer får vi ett batteri som är förstahandsval för bästa säkerhet. En otrolig livslängd Livslängden för SMART L I T H I U M är fantastisk.

Efter att ha tömt batteriet helt för att sedan fylla det fullt hela 2000 gånger (vid 0,5C – 50A) kommer batteriet att ha kvar minst 80% av sin ursprungliga kapacitet.

I verkligheten är det inte många som tömmer sitt batteri helt, därför anger många tillverkare en livslängd vid återkommande 50% urladdning. Mäter vi så når vi 5000 cykler! Jämför det med en mobiltelefon där man bara når 400-1200 cykler.

Urladdningsdjup där 80% av ursprunglig kapacitet kvarstår efter vist antal cykler.
100% – 0% 2000 cykler
100% – 20% 2500 cykler
100% – 30% 3000 cykler
100% – 50% 5000 cykler


Mer information

Producent Sunbeamsystem
Batterisort Litium
Vikt 14,5
Längd (mm) 340 mm
Bredd (mm) 170 mm
Höjd (mm) 210 mm
Startström 450
Polställning 1
Poltyp Nej

Related Product